Το «χαρμάνι» νίκης του υπόδικου Μπέου

Το «χαρμάνι» νίκης του υπόδικου Μπέου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμονή της ψηφοφορίας, ο κ. Αχιλλέας Μπέος κατήγαγε μια σημαντική νίκη. Στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός «του» επιβλήθηκε του Ηρακλή και οι ελπίδες για επιστροφή στην Α΄ Εθνική, εκεί που τον εγκατέστησε επί ένα διάστημα ο κ. Μπέος, κάνοντας υπερήφανο τον «λαό του Βόλου», ξαναζεστάθηκαν.

Η ιστορική ομάδα του Βόλου τύποις δεν ανήκει στον κ. Μπέο, μετά τις διώξεις και προφυλακίσεις του για στημένα παιγνίδια. Τη διαφεντεύει όμως μέσω αχυρανθρώπων. Ο Ολυμπιακός υπήρξε το ισχυρό εφαλτήριο που τον εκτόξευσε στο δημαρχιακό αξίωμα, μιας πόλης με ισχυρή πνευματική και δημοκρατική παράδοση. Και το Σάββατο στο Καυτατζόγλειο με τη νίκη του έφερε στον «αγωνιστή πρόεδρο» ακόμα κάμποσες ψήφους στις χθεσινές εκλογές ή, τουλάχιστον, απέτρεψε διαρροές.

Οι άνεμοι έπνευσαν ούριοι για τον υπόδικο κ. Μπέο. Οι πολίτες του Βόλου τον δόξασαν για την προσφορά του στο… ποδόσφαιρο. Υιοθέτησαν, ακόμα και οι φθαρμένοι πολιτικά αντίπαλοί του στην κούρσα για τη δημαρχία, τη θεωρία του ότι έπεσε θύμα σκευωρίας και ένιωσαν ότι δεν διώκεται για στημένα παιγνίδια ο ίδιος, αλλά σύσσωμος ο «βολιώτικος λαός»! Τους έπεισε ότι οι εναντίον του βαρύτατες κατηγορίες, που του στοίχισαν την προφυλάκιση για ένα διάστημα, την υποχρεωτική παρουσία κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα καθώς και την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ήταν «στημένη δουλειά» του τότε υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ώστε να ανέβει η μισητή στον Βόλο ομάδα της Λάρισας στην Α΄ Εθνική… Τους έκανε να πιστέψουν –αλλιώς δεν εξηγείται– ότι βρήκαν στο πρόσωπό του τον μέγα τιμωρό της «διαφθοράς και της λαμογιάς» (ήταν τα βασικότερα συνθήματά του προεκλογικά) – τον πατριώτη αντιμνημονιακό και πολέμιο της Μέρκελ.

Ο κ. Μπέος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «χαρμάνι» της «αντισυστημικής ψήφου» που διαμόρφωσε τα τελευταία χρόνια η ρητορική, εξ αριστερών και εκ δεξιών, για να χαϊδέψει αυτιά μιλώντας τη «γλώσσα της πιάτσας».

«Ο Βολιώτης και η Βολιώτισσα αποφασίζουν πέρα από κόμματα. Ο λαός τους έχει σιχαθεί και θα κάνει αυτό που θέλει», ήταν το μότο του στις ομιλίες του, ενώ στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής διένειμε τρόφιμα και είδη ρουχισμού σε ΚΑΠΗ και ορφανοτροφεία, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, φροντίζοντας πάντως να διαδοθούν στην τοπική κοινωνία, διά του ψιθύρου, οι φιλανθρωπίες του.

Μετά τη χθεσινή νίκη του ετοιμάζεται να «σηκώσει πανιά» στην «Αργώ», το ομοίωμα του ιστορικού σκάφους που έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου και παραμένει δεμένο στον Παγασητικό, για να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του στην πολιτική.

Προορισμός του όχι η Κολχίδα, για να φέρει στους Βολιώτες το «Χρυσόμαλλο δέρας», αλλά το… Μονακό. Θα κάνει έτσι πράξη την προεκλογική του υπόσχεση ότι θα μετατρέψει τον Βόλο «σε Μονακό», «πριγκιπάτο Μπέου» εν προκειμένω, όπως λέμε «πριγκιπάτο Γκριμάλντι…». Αν, εν τω μεταξύ, δεν έχει καταλήξει στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή