Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας και άλλες οδηγίες χρήσης

Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας και άλλες οδηγίες χρήσης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί δράκων εγχειρίδια

Τα εγχειρίδια περί δράκων τα συντάσσει ο Τρομερός και Τρανταχτός Σκυλόψαρος ο 3ος. Στην πραγματικότητα όμως συγγραφέας τους είναι η Βρετανίδα Κρεσίντα Κόουελ, η οποία και τα εικονογραφεί με παιχνιδιάρικα και γεμάτα χιούμορ σχέδια. Είναι γεμάτα δράση και αστεία (και χοντράδες). Και προσπαθούν να μας εξηγήσουν πώς είναι να έχεις να κάνεις κάθε μέρα με δράκους. Ο Σκυλόψαρος, ο πρωταγωνιστής τους, είναι ένας νεαρός Βίκιγνκ. Όμως, σε σχέση με τους συντοπίτες του, είναι πιο… μικροκαμωμένος και με λεπτούς τρόπους. Είναι επίσης πολύ έξυπνος και έχει το χάρισμα να σκέφτεται πριν αρπάξει το σπαθί του, πράγμα σπάνιο για Βίκινγκ. Και το πιο σημαντικό: καταγράφει τις συμπε-ριφορές των δράκων που «ευδοκιμούν» στις βόρειες περιοχές των Βίκινγκ, έχοντας ως υπόδειγμα τον πιστό του Φαφούτη, ένα δράκο που θα έμενε μετεξεταστέος αν υπήρχε τεστ αγριάδας. Είναι τεμπέλης, υπναράς και καθόλου δεν έχει όρεξη να τσουρουφλάει κόσμο.

Οι ταινίες

Οι δράκοι όμως, ανήσυχοι από τη φύση τους, εισέβαλαν και στον κινηματογράφο, όπου η Dreamworks τους έκανε εντυπωσιακούς και τρισδιάστατους. Η πρώτη ταινία προβλήθηκε το 2010 με τίτλο «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας» και τώρα ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια, που προβάλλεται αυτές τις μέρες στα σινεμά. Ο Ψάρης (ο Σκυλόψαρος του βιβλίου αποδόθηκε εδώ Ψάρης) και ο δράκος, ο Φαφούτης, ανακαλύπτοντας νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους, οδηγούνται σε μια μυστική σπηλιά πάγου, όπου βρίσκονται εκατοντάδες άγριοι δράκοι. Οι δράκοι αυτοί απελευθερώνονται και γίνεται ένας τρελός δρακοχαμός. Και βέβαια είναι ο Ψάρης και ο Φαφούτης που πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ή το δράκο από την τρύπα. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Και να σας πω ακόμη ότι οι δημιουργοί το πάνε για τριλογία. Οπότε θα μας απασχολήσουν ξανά αυτοί οι δράκοι. Ωραία…

Στα Ελληνικά κυκλοφορούν τρία βιβλία της σειράς (και ελπίζουμε να μεταφραστούν και τα 11) με τους τίτλους: «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας», «Πώς να μιλήσετε Δρακονέζικα» και «Πώς να γλιτώσετε από την κατάρα ενός δράκου». Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Μάνου Κοντολέων και είναι ό,τι πρέπει για τώρα που πιάνει καλοκαιράκι.

 

Στο Διαδίκτυο

www.howtotrainyourdragonbooks.com

www.dreamworksanimation.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT