Πρώτη δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας Μασάκο μετά 11 χρόνια

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας Μασάκο μετά 11 χρόνια

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερα φαίνεται να αισθάνεται η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου των Χρυσανθέμων, πριγκίπισσα Μασάκο, καθώς έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την πάροδο 11 ετών, οπότε και άρχισε να ταλαιπωρείται από αγχώδη διαταραχή. Σύμφωνα με τα αυτοκρατορικά ανάκτορα της Ιαπωνίας, η πριγκίπισσα Μασάκο συνόδευσε τον σύζυγό της πρίγκιπα Ναρουχίτο σε δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά Βίλχελμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας και της συζύγου του, βασίλισσας Μαξίμα. Ανακτορικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ήταν η πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τον Οκτώβριο του 2003, οπότε και είχε παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του προέδρου του Μεξικού.

Η πριγκίπισσα Μασάκο, 50 ετών σήμερα, αρρώστησε λίγο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης του ζευγαριού, Αϊκο, η οποία είναι σήμερα δώδεκα ετών. Εκτοτε αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και εγκατέλειψε τα βασιλικά της καθήκοντα. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε εκ νέου όταν το πριγκιπικό ζεύγος της Ιαπωνίας παρακολούθησε τη στέψη των Ολλανδών βασιλέων, με τους οποίους φαίνεται ότι διατηρούν θερμούς δεσμούς φιλίας. Η πριγκίπισσα Μασάκο ήταν σαγηνευτική κατά την πρόσφατη εμφάνισή της και φορούσε ένα μακρύ φόρεμα από λευκό μετάξι και έφερε στο κεφάλι ασημένια τιάρα ενώ χαμογελούσε όλη την ώρα. Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης με τον Ολλανδό μονάρχη ήταν αυτό των εδεσμάτων γαλλικής κουζίνας που προσφέρθηκαν. Στο επίσημο δείπνο, αξίζει να σημειωθεί, παρακάθισαν 160 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας και πολιτικοί ηγέτες όπως παραδείγματος χάρη ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η πριγκίπισσα Μασάκο είχε παρευρεθεί και στην τελετή καλωσορίσματος του Ολλανδού βασιλέα από τον αυτοκράτορα Ακιχίτο και την αυτοκράτειρα Μιτσίκο. Τόσο η σύζυγος του διαδόχου του ιαπωνικού θρόνου όσο και η βασίλισσα Μαξίμα είχαν επιλέξει για την τελετή πορτοκαλί φορέματα, το εθνικό χρώμα της Ολλανδίας. O αυτοκράτορας Aκιχίτο κατά την ομιλία του πριν από το χθεσινό δείπνο αναφέρθηκε εκτενώς στην επιθετικότητα που έδειξαν τα ιαπωνικά στρατεύματα στην Ινδονησία, ολλανδική κτήση εκείνη την εποχή, τονίζοντας ότι δεν θα λησμονηθούν ποτέ όσα έγιναν, αλλά τώρα προσπάθεια των δύο χωρών είναι να προαγάγουν τη μεταξύ τους φιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή