Γ. Βαρουφάκης: Εξαιρετική γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Ντράγκι

Γ. Βαρουφάκης: Εξαιρετική γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Ντράγκι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εποικοδομητική συζήτηση και μια εξαιρετική γραμμή επικοινωνίας που τον ενθαρρύνει για το μέλλον, έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στο αρχηγείο της ΕΚΤ  με μαύρο πουκάμισο και μία "ελαφρώς σκουριασμένη" Μερσεντές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Ηδη, ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από την Κομισιόν να αυξηθεί το όριο των εντόκων γραμματίων που εκδίδει η Ελλάδα στα 25 δισ. από 15 δισ. που ισχύει αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η ΕΚΤ για να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα ανανέωσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA), μέσω του οποίου οι ελληνικές τράπεζες αντλούν ρευστότητα από την ΤτΕ και καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το πρόγραμμα ELA έχει ισχύ δύο εβδομάδων και σήμερα θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί για ακόμα δύο εβδομάδες ή όχι. Στο πλαίσιο αυτό, οι κ. Βαρουφάκης και Ντράγκι αναμένεται να συζητήσουν και για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είχε το Σαββατοκύριακο συνάντηση και με τον με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, h συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους, κάτι που επιβεβαιώνει και το Ταμείο.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει πως η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος για την επίλυση του θέμα του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή