ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση εξαργυρώνει γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι αρνητική στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και θα το καταψηφίσει, με εξαίρεση ένα άρθρο που αφορά στο bullying» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισήμανε παράλληλα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  AΘΗΝΑ 984 ότι «η κυβέρνηση προβαίνει χωρίς καμία αιτιολόγηση στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, οποίες προβλέπονται εδώ και πολλά χρόνια από το σωφρονιστικό κώδικα θεωρώντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο φύλαξης των κρατουμένων είναι επαρκές».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με αυτό τον τρόπο εξαργυρώνει διάφορα γραμμάτια προς ακραίους αντιεξουσιαστικούς χώρους με τους οποίους ήταν, αν όχι σε συνεννόηση στη διάρκεια των ετών που ήταν στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον τους έκλεινε διακριτικά το μάτι».

Έκανε λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις» αναφέροντας ως παράδειγμα «αυτή που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, σκληρού δολοφόνου, τρομοκράτη, καταδικασμένου πολλαπλώς σε ισόβια».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την κυρία Λαγκάρντ ότι δεν τίθεται ζήτημα μη αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ. Αν συνέβαινε αυτό θα ήμασταν η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα, η οποία θα είχε χρεοκοπήσει έναντι του ΔΝΤ, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».

Έκανε λόγο πάντως για «δυσχερή θέση» στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση από «διάφορες δηλώσεις στελεχών της, που επί της ουσίας έθεταν ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι "δεν βαριέσαι, και αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ τι έγινε"».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ