Γιατρός και πρώην αστυφύλακας συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων

Γιατρός και πρώην αστυφύλακας συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γιατρός και ένας πρώην δόκιμος αστυφύλακας συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Europol και το FBI, στο πλαίσιο έρευνας για ρωσική ιστοσελίδα με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη δύο Ελλήνων χρηστών που είχαν δημιουργήσει λογαριασμούς στην ιστοσελίδα. Ακολούθησε άρση του απορρήτου και ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 35χρονος γιατρός ουρολόγος και ένας 27χρονος πρώην δόκιμος αστυφύλακας, οι οποίοι φαίνεται πως ήταν διαχειριστές των υπό έρευνα ηλεκτρονικών λογαριασμών. Αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια τους σε βόρεια προάστια και Πειραιά αντίστοιχα. Βρέθηκαν σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα οι δράστες να συλληφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή