ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», δήλωσε το πρωί της Τρίτης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο του «ανασχηματισμού» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αλλά και των δημοσιευμάτων περί έντονης ενδοκυβερνητικής κριτικής προς το πρόσωπό του.

«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση των εταίρων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Δείτε την δήλωση Ντάισελμπλουμ, στην οποία αποκαλύπτει ότι είχε συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας:

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ακόμη το πρωί της Τρίτης ότι «δεν υπήρξε αστοχία αλλά διαφορά πολιτικής», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κόντρα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

«Δεν είμαστε σε κόντρα. Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι Κρητικοί. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα», επισήμανε.

Τέλος, ερωτηθεί αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ