ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιουνκέρ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση θέσεων και να επιτευχθεί συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το ξέσπασμα του επικεφαλής της Κομισιόν, ο οποίος κατήγγειλε ούτε λίγο ούτε πολύ την ελληνική πλευρά ότι δεν λέει την αλήθεια στους Ελληνες. Ο κ. Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου χθες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι «δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή», καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν πουθενά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «είναι ο ελληνικός λαός και όχι η ελληνική κυβέρνηση», η οποία λέει στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν συμβαδίζουν με αυτά που είπε ο ίδιος στον Ελληνα πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι του είχε πει ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Συγχρόνως, ανέφερε ότι είχε προτείνει στον κ. Αλ. Τσίπρα αυτές οι αυξήσεις να αντικατασταθούν με περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ