Κάθετη πτώση των ελληνικών ομολόγων

Κάθετη πτώση των ελληνικών ομολόγων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις ξένες χρηματιστηριακές πλατφόρμες καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες της Ελλάδας με τους θεσμούς προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Το spread του δεκαετούς ομολόγου από τις 1.437 μονάδες βάσης που ξεκίνησε σήμερα έφθασε να υποχωρεί στις 1.290 μονάδες το απόγευμα.

Ειδικότερα η αρχική απόδοση τπυ 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 15,20% λίγο μετά τις 11.00 το πρωϊ και στις 17.00 το απόγευμα είχε διολισθήσει στο 13,78%. Αντίστοιχα  η αρχική απόδοση του 3ετούς ομολόγου από το 42,60% σημείωσε κάθετη πτώση στο 32,80%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έφθασε να υποχωρεί στο 22,40% από 27,80% που ήταν στο ξεκίνημα της μέρας. Οπως εξηγούν στην «Κ» διαχειριστές χαρτοφυλακίων ομολόγων στα dealing room των τραπεζών η αισιοδοξία για την τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων έχει προκαλέσει αυτό το σημερινό ράλυ τιμών και την μεγάλη πτώση των αποδόσεων στα ελλληνικά ομόλογα.

Την ίδια ώρα  η απόδοση του Ιταλικού δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 2,12% από 2,06% στο ξεκίνημα της ημέρας. Η απόδοση του δεκαετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,26% από 1,22% στην αρχή της συνεδρίασης. Επίσης οι αποδόσεις των δεκαετών Ισπανικών και Πορτογαλέζικων ομολογων διαμορφώνονται αυτή την ώρα σε 2,09% και 2,77% έναντ 2,05% και 2,72% τις πρωΪνές ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή