Προς εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτήση ΜΗ370

Προς εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτήση ΜΗ370

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο σίγουροι εμφανίζονται οι ειδικοί ότι το μεταλλικό τμήμα που εντοπίστηκε πρo διημέρου στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού ανήκει στην πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που χάθηκε στις 8/3/2014. Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι «προσεγγίζουμε τη λύση του μυστηρίου της πτήσης ΜΗ370». Ειδικότερα, ο Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι επισήμανε: «Πιστεύω ότι πλησιάζουμε στη λύση του μυστηρίου. Το εύρημα πιθανώς να αποδεικνύει ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό». Είναι, όντως, έτσι τα πράγματα; Οι Αρχές της Αυστραλίας δεν συμφωνούν με τον Μαλαισιανό αξιωματούχο, αλλά δηλώνουν ότι η ανακάλυψη τμημάτων δεν αρκεί για να περιοριστεί ο τόπος όπου βρίσκεται το κεντρικό πεδίο διασποράς των συντριμμιών, ούτε και θα υποδείξει τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του. Ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Ουόρεν Τρους, είπε πως, αν και «πιθανώς να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό στοιχείο, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθεί η πορεία που διήνυσε το φτερό παρασυρόμενο από τα θαλάσσια ρεύματα, επί 16 μήνες. Ετσι αυτό δεν προσθέτει πολλά στον εντοπισμό του αεροπλάνου, ενώ δεν έχει μεταβληθεί η αρχική περιοχή έρευνας».

Τέλος, η ανακάλυψη του φτερού δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα εντοπιστούν μελλοντικά και άλλα συντρίμμια του χαμένου αεροπλάνου στο μικρό νησί, αν και υπάρχουν πληροφορίες πως έχουν ξεβραστεί στη Ρεϊνιόν ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι νερού από την Κίνα κι ένα δοχείο απορρυπαντικού από την Ινδονησία, που παραμένει, φυσικά, άγνωστο εάν είχαν κάποια σχέση με το μοιραίο αεροσκάφος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή