Το ΓΕΣ διαψεύδει «θερμό επεισόδιο» στο Φαρμακονήσι

Το ΓΕΣ διαψεύδει «θερμό επεισόδιο» στο Φαρμακονήσι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με «θερμό επεισόδιο» μεταξύ μεταναστών και του προσωπικού του φυλακίου στο Φαρμακονήσι προέβη χθες το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ακριτικό νησί ο αρχηγός του ΓΕΣ, Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος περιόδευσε στο Φαρμακονήσι, στην Κω και στην Ικαρία συνοδευόμενος από κλιμάκιο αξιωματικών από το ΓΕΣ και την ΑΣΔΕΝ.

Κατά την επίσκεψή του στο  Φαρμακονήσι, συζήτησε με το προσωπικό και εξετάστηκαν επιτόπου μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας της μικρονήσου καθώς και των συνθηκών διαβίωσης. Σημειώνεται ότι παρά την πολύ μικρή έκτασή του, το Φαρμακονήσι δέχεται μεγάλες πιέσεις από κύματα μεταναστών. Στην Κω, όπου μετέβη στη συνέχεια ο κ. Τελλίδης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον διοικητή του Σχηματισμού και δόθηκαν οδηγίες για θέματα χειρισμού του μόνιμου και στρατεύσιμου προσωπικού, με ενεργοποίηση στο έπακρο των ομάδων ψυχοκοινωνικής μέριμνας, των στρατιωτικών ιερέων και των ανθυπασπιστών διοικήσεως.

Τέλος, στην Ικαρία, ο αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του κλιμακίου του Μηχανικού για την πρόοδο των εργασιών του έργου βελτίωσης του δρομολογίου Καρκινάγρι – Μαγγανίτη.

Την ίδια στιγμή, μετά σχετικά μεγάλο διάστημα μηδενικής ή σποραδικής δραστηριότητας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, λόγω των επιθέσεων εναντίον κουρδικών στόχων, χθες καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από εννιά συνολικά αεροσκάφη. Οι παραβάσεις και παραβιάσεις έγιναν στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δύο από τα εννιά τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή