Φονική επίθεση σε κατάστημα στη Σουηδία

Φονική επίθεση σε κατάστημα στη Σουηδία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματισμένος είναι ο τραγικός απολογισμός της άνευ προηγουμένου δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα χθες στο κατάστημα ΙΚΕΑ της πόλης Βεστερός της Σουηδίας.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε κλήση και αμέσως έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις στο κατάστημα, γύρω στις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), όπου εντόπισαν έναν άνδρα και μία γυναίκα με βαριά τραύματα από μαχαίρι. Και οι δύο εξέπνευσαν λίγο αργότερα. Η σουηδική τηλεόραση, πάντως, ανέφερε ότι έχει τραυματιστεί κι ένας άνδρας 35 ετών.

Η αυτόπτης μάρτυρας Κλάρα Χόλνγκριν Ραπού, η οποία εργάζεται ως κομμώτρια δίπλα στο κατάστημα όπου συνέβη το διπλό φονικό, δήλωσε ότι την επισκέφθηκαν αστυνομικοί και της είπαν να μη βγει από το μαγαζί επειδή ο δολοφόνος παρέμενε μέσα στο κτίριο. «Φώναζαν από τα μεγάφωνα ότι οι χώροι πρέπει να εκκενωθούν. Μετά είδα έναν άνθρωπο ξαπλωμένο στο φορείο, μέσα στα αίματα. Οι τραυματιοφορείς έτρεχαν». Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης και αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο, ανέφερε η εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών, Εβα Λίνταλ.

Επί του παρόντος, πάντως, η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο κίνητρο του φονικού, αλλά ήδη κρατείται ένας ύποπτος για την επίθεση. To κατάστημα ΙΚΕΑ είναι εξαιρετικά φειδωλό με τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν και αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι μεταξύ των τραυματιών δεν περιλαμβάνονται υπάλληλοι της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Βεστερός, μία από τις μεγαλύτερες της Σουηδίας, βρίσκεται περίπου μία ώρα μακριά δυτικά της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

Τα σουηδικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν το απόγευμα εικόνες από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, που εκκενώθηκε και περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Τέλος, η τοπική εφημερίδα VLT, επικαλούμενη τον διευθυντή του καταστήματος, ανέφερε ότι τα θύματα ήταν τακτικοί πελάτες, ενώ υπογράμμισε πως η διπλή δολοφονία έγινε στο τμήμα πώλησης μαγειρικών σκευών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή