Αλ. Μητρόπουλος: Eντιμότερη ψήφος, η ψήφος προς το ΚΚΕ

Αλ. Μητρόπουλος: Eντιμότερη ψήφος, η ψήφος προς το ΚΚΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου της Αττικής, πρόταση την οποία ο ίδιος αποδέχθηκε, ανετράπη, τελικά, από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να αφήσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην εν λόγω περιφέρεια στις προηγούμενες εκλογές εκτός ψηφοδελτίων, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις πολλών στελεχών, που έθεσαν πολιτικό ζήτημα, αναφορικά με τη στάση του στην ψηφοφορία για το μνημόνιο, αλλά και σε σχέση με δηλώσεις του που ακολούθησαν.

Ως απάντηση σε όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο, ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε χθες (Ρ/Σ ΒΗΜΑ) ως «εντιμότερη ψήφο» την ψήφο «προς το ΚΚΕ», ενώ ήταν εξαιρετικά επικριτικός για τις διαπραγματεύσεις και το νέο πρόγραμμα.

«Η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή για την πατρίδα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων –διότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή και φορτώσαμε στον λαό μας ένα τέτοιας σφοδρότητας θατσερικής έμπνευσης πρόγραμμα– είναι ο λαός να μη συμμετάσχει, δηλαδή να μη νομιμοποιήσει το μνημόνιο, μην ψηφίζοντας τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ή, αν θέλει να ψηφίσει, δεν υπάρχει εντιμότερη ψήφος από εκείνη προς το ΚΚΕ», δήλωσε. Αναφορικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ανέφερε ότι ο ίδιος κάλεσε τα μέλη της «να παραδεχτούν ότι βρίσκομαι μπροστά σε ένα σχέδιο σπίλωσης και πολιτικής εξόντωσης και τους ζήτησα να ανακαλέσουν», ενώ εκτίμησε πως «πολύ όχλησε την ηγεσία το ότι τους είπα ότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή, ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή