Χριστοδουλοπούλου: Τα νησιά μας πλούτισαν από τους πρόσφυγες

Χριστοδουλοπούλου: Τα νησιά μας πλούτισαν από τους πρόσφυγες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε τηλεοπτικές δηλώσεις (the press project).

«Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους».

Η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «δειλή» την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστήριξε ότι η πολιτική-«φρούριο» έχει ξεπεραστεί.

«Η Ευρώπη ξεκινά με πολύ δειλό τρόπο να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Φοβούνται τα ακροδεξιά κόμματα» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Φοβούνται την ανεργία. Υπάρχει διαρκής φόβος παντού. Η επίσημη πολιτική της ΕE είναι η Ευρώπη-φρούριο. Όμως αυτή η πολιτική ξεπεράστηκε. Ήταν έτσι, όσο τα κύματα ήταν μεταναστευτικά. Τώρα με τους πρόσφυγες υπάρχουν διεθνείς συνθήκες. Είναι πάρα πολλοί για να τους κλείσεις τα σύνορα. Πρέπει ή να τους σκοτώσεις στα χερσαία σύνορα ή να τους πνίξεις στη Μεσόγειο. Εμείς επιλέξαμε να τους υποδεχτούμε…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή