Ζάιμπερτ: Ο πρωθυπουργός που υπέγραψε θα υλοποιήσει

Ζάιμπερτ: Ο πρωθυπουργός που υπέγραψε θα υλοποιήσει

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ίδιο τόνο με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής Καγκελαρίας κ. Ζάιμπερτ για τις ελληνικές εκλογές. Οπως είπε χαρακτηριστικά, εκτός από την κρίση χρέους σημαντικό ζήτημα είναι το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στενά και σε εταιρικό πνεύμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός εκπρόσωπος δήλωσε: «Εχουμε μια πολύ καθαρή βάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτή είναι οι συμφωνίες που έγιναν στο τρίτο πακέτο βοήθειας, οι οποίες δεν έχουν συναφθεί με κάποια κυβέρνηση, αλλά με την Ελληνική Δημοκρατία». Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ: «Ενας πρωθυπουργός ο οποίος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το πρόγραμμα, εφόσον ξαναγίνει πρωθυπουργός θα φροντίσει ώστε η υλοποίηση να γίνει όπως προβλέπεται. Αυτό περιμένουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι και σε αυτό το πνεύμα θα είναι και η συνεργασία μας». Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση εμπιστεύεται τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει: «Ας περιμένουμε πρώτα να σχηματιστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή