Ν.Δ.: Οι φιλοδοξίες αυτοδιοικητικών

Ν.Δ.: Οι φιλοδοξίες αυτοδιοικητικών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σενάρια και στις αναζητήσεις πολλών, για την επόμενη μέρα της Ν.Δ., ξεχωριστή θέση έχουν οι αυτοδιοικητικοί του κόμματος. Και, κυρίως, οι δύο εκλεγμένοι περιφερειάρχες, γεννημένοι το 1978, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κώστας Μπακογιάννης. Υπέρ της υποψηφιότητας του δεύτερου τάχθηκε χθες δημοσίως ο… Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα από τα κρυφά χαρτιά στο μανίκι των καραμανλικών. Οι δύο περιφερειάρχες, με πολιτικές καταβολές αμφότεροι, έχουν ένα πλεονέκτημα, την αδιαμεσολάβητη σχέση με μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, αλλά και ένα μειονέκτημα, ότι δεν μπορούν, λόγω ασυμβίβαστου, να εκλεγούν στη Βουλή μέχρι τα μέσα του 2019! Και οι δύο, όμως, θεωρείται ότι, εφόσον το αποφασίσουν, θα διαδραματίσουν ρόλο και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Ωστόσο, η αυτοδιοικητική «δύναμη» της Ν.Δ. δεν εξαντλείται στις περιφέρειες. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ευρωβουλευτής και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου επανέρχεται συχνά-πυκνά στα σχετικά σενάρια, ενώ και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κάνει λόγο για την ανάγκη ενεργοποίησης των στελεχών που διαθέτουν άμεση επαφή με τους πολίτες.

Κλείνοντας το αυτοδιοικητικό κεφάλαιο, την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία επανέλαβε και χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Παραμένει αμφίβολο, ωστόσο, εάν θα καταφέρει κάτι παραπάνω από την απλή ανακοίνωση προθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή