Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. για την παρουσία με Κλίντον

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. για την παρουσία με Κλίντον

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον, την οποία η Συγγρού φρόντισε να σχολιάσει με δηκτικό τρόπο, δίνοντας σαφή πρόγευση της συγκρουσιακής τακτικής που αναμένεται να ακολουθήσει έναντι της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα και, κυρίως, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μάλιστα, τα χθεσινά σχόλια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αφορούσαν τόσο την εικόνα του κ. Τσίπρα όσο και το περιεχόμενο όσων είπε. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην εν λόγω εκδήλωση πήγε απροετοίμαστος. «Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις. Ετσι, η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει», ανέφερε. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., με εμφανώς ειρωνική διάθεση, σχολίασε πως «δεν είναι κακό να έχεις μεταφραστή για να κερδίσεις και χρόνο, και η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και τη χρησιμοποιούν και πολλοί ξένοι ηγέτες. Αλλά η σιγουριά που αισθάνεται κανείς, πολλές φορές και σε επίπεδο αλαζονείας, δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες σου και αντί για σιγουριά, εκπέμπεις αμηχανία, ένα ύφος που δείχνει ότι δεν πιστεύεις αυτά που λες και δεν τιμάς τη χώρα που εκπροσωπείς». Και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και αν φύγει από την αλαζονική στάση που έχει, θα τα καταφέρει».

Σε πολύ σκληρό ύφος ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ. για το θέμα, στην οποία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «συκοφαντεί και υπονομεύει τη χώρα» και ότι με την τοποθέτησή του στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον, αντί να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, τις διώχνει, διότι, σύμφωνα με τη Συγγρού, δεν τις θέλει και δεν πιστεύει σε αυτές. «Οταν μπροστά σε διεθνές ακροατήριο διακηρύσσει ότι “οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν κάτω από το τραπέζι” και ότι στην Ελλάδα ισχύουν “διεφθαρμένες σχέσεις”, τότε διαπράττει έγκλημα κατά της χώρας και των επενδύσεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Απάντηση Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει, υιοθετώντας επίσης υψηλούς τόνους και υπονοώντας ότι η επίθεση στον κ. Τσίπρα έγινε ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός «στους εσωτερικούς κλυδωνισμούς και στο αλληλοφάγωμα των υποψηφίων αρχηγών» της Ν.Δ. Παράλληλα, επέρριψε τις ευθύνες για τη διαφθορά, τις στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος και την ανυπαρξία επενδύσεων στην Ελλάδα σε εκείνους που «κυβέρνησαν τον τόπο επί δεκαετίες», με την υπόμνηση ότι «ο ελληνικός λαός τους το καταλόγισε με μια βαριά πολιτική ήττα μόλις πριν από μερικές ημέρες».

Η απάντηση δεν άργησε από τη Συγγρού, που έσπευσε να σχολιάσει ότι «η καραμέλα της δήθεν διαπραγμάτευσης έλιωσε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου», ενώ επανήλθε στην παρουσία του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «είναι θλιβερό να μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελάει το ακροατήριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή