Εργαζόμενοι έγδυσαν τους υπευθύνους της Air France

Εργαζόμενοι έγδυσαν τους υπευθύνους της Air France

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την μήνιν των εργαζομένων γνώρισαν ο υποδιευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Air France Ξαβιέ Μπροσέτα, και ο διευθυντής της εταιρείας Ορλι Πιερ Πλισονιέ, με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε ημίγυμνους, χωρίς το πουκάμισό τους και ασφαλώς χωρίς τη γραβάτα τους, να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε φράχτη του αεροδρομίου Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού έπειτα από επίθεση υπαλλήλων που δέχτηκαν.

Είχε προηγηθεί η διαδήλωση και η εισβολή εκατοντάδων εργαζομένων στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας την ώρα της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Air France-KLM που θα οδηγήσει στην απώλεια 2.900 θέσεων εργασίας έως το 2017 και στη συρρίκνωση του στόλου κατά 14 αεροσκάφη.

Οι πιλότοι αρνούνται να αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας στο πλαίσιο μείωσης των εξόδων για επιπλέον ώρες εργασίας και τα τρία εργατικά συνδικάτα CGT, FO και UNSA κάλεσαν το προσωπικό εδάφους της Air France να προχωρήσει σήμερα σε απεργία.

Τις τελευταίες ημέρες υπουργοί έχουν εντείνει τις πιέσεις στους πιλότους να καταλήξουν σε συμφωνία με την εταιρεία ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Parisien» στις 26 Σεπτεμβρίου το 71% των Γάλλων πολιτών θεωρεί τους πιλότους προνομιούχους. Επίσης, το 64% βρίσκει τις διαμαρτυρίες τους υπερβολικές.

Το σχέδιο για περικοπές περιλαμβάνει μείωση στο προσωπικό εδάφους κατά 1.700 άτομα, μείωση του αριθμού των αεροσυνοδών κατά 900 άτομα και κατά 300  πιλότους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή