Παράταση προθεσμίας για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Παράταση προθεσμίας για τις δηλώσεις ΦΠΑ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2015 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής ήταν η 30ή Οκτωβρίου 2015, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η προθεσμία καταβολής του φόρου, που τυχόν προκύπτει από τις ανωτέρω δηλώσεις, παρατείνεται επίσης μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που επιλεγεί η καταβολή του οφειλόμενου χρεωστικού υπολοίπου να γίνει σε δόσεις, η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταληκτική μόνο για την πρώτη δόση. Η υποβολή των δηλώσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Με άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τα νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων), από τη λήξη της έως και την 30ή Νοεμβρίου 2015, μόνο για τις υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή