Μοσκοβισί: Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών

Μοσκοβισί: Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι έως το Eurogroup της Δευτέρας είναι δυνατόν να υπάρξει συμβιβασμός για τα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης εξέφρασε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αναγνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι οι πλειστηριασμοί.

«Ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Ελληνες πολίτες, ξέρω τη σχέση των Ελλήνων με την ιδιοκτησία τους. Δε θέλουμε να πληγούν οι φτωχοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά πρέπει να εισάγουμε μία κουλτούρα υπευθυνότητας», επεσήμανε. Αναφερόμενος στο χρέος, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, αλλά πάμε βήμα βήμα». Και προσέθεσε ότι δεν βλέπει το Eurogroup πρόθυμο να ανοίξει συζήτηση για κούρεμα του χρέους. Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρκέστηκε να πει ότι «οι περισσότερες επιλογές για τους φόρους ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση. Εμείς οριοθετούμε στους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα».

Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι μετά τις 12 Ιουλίου «υπάρχει νέα περίοδος καλής συνεργασίας, αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης» με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη, αρχικά απάντησε ότι «αγαπώ το θέατρο πολύ» και στη συνέχεια ότι «είναι έξυπνος τύπος, αλλά αυτό που χρειαζόταν δεν ήταν να σχολιάζεις αλλά να βρίσκεις λύσεις». Τέλος απέρριψε την κριτική του κ. Σαμαρά στη στάση των Ευρωπαίων έναντι της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «δουλέψαμε πολύ καλά με τον κ. Σαμαρά, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε να γίνεται δύσκολο. Οχι επειδή εμείς αλλάξαμε άποψη, αλλά ίσως επειδή η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων επιβραδύνθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή