Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ επικεντρώθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει των σημερινών συναντήσεων του πρωθυπουργού με την τουρκική πολιτική ηγεσία στην Αγκυρα, και καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Ευρώπη στη διαμόρφωση κοινής θέσης έναντι των ζητημάτων που βάζει η τουρκική πλευρά στο τραπέζι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του G20 στην Αττάλεια, και ειδικότερα για ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, τον ενημέρωσε για τις θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά τους αριθμούς μετεγκατάστασης προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, θέμα που δείχνει να εξελίσσεται σε κομβικό για την όλη συζήτηση, καθώς η Αγκυρα, προκειμένου να δεχθεί να οργανώσει περισσότερα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και την ταυτοποίηση των προσφύγων, ζητά αυξημένους αριθμούς μετεγκατάστασης, τη στιγμή που, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υπαναχωρούν ακόμα και από τις αρχικές δεσμεύσεις τους για υποδοχή έστω και μικρού αριθμού προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή