Απαντήσεις Τσίπρα για προσφυγικό, ανακεφαλαιοποίηση

Απαντήσεις Τσίπρα για προσφυγικό, ανακεφαλαιοποίηση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το προσφυγικό βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται για να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ενώ αμέσως μετά θα συζητηθεί και επίκαιρη επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το μείζον θέμα του «μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος».

Η ερώτηση για τις τράπεζες και ειδικότερα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά την τελευταία διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης κατατέθηκε από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό «σχετικά με τα κριτήρια επιλογής για την ίδρυση νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων τύπου hotspot στην ελληνική επικράτεια και ιδίως στη νήσο Κω» ανήκει στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Οι τόνοι στο Κοινοβούλιο αναμένεται πάντως να ανεβούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς όχι μόνο προγραμματίζονται διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου για δύσκολα θέματα (επερωτήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την «κατάρρευση της παιδείας» και της Νέας Δημοκρατίας για «διαφθορά στα σπλάγχνα της κυβέρνησης»), αλλά και –πολύ περισσότερο– προωθούνται κρίσιμα νομοθετήματα: στην αρμόδια επιτροπή το σχέδιο νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης και έως τα τέλη της εβδομάδας το νέο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή