Ολα τα «βαριά» χαρτιά στο Κύπελλο

Ολα τα «βαριά» χαρτιά στο Κύπελλο

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φαβορί δεν δυσκολεύτηκαν χθες στους επαναληπτικούς της φάσης των «16» και, πλέον, μετά τον Ατρόμητο έγιναν γνωστές οι πέντε από τις οκτώ ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος. Μαζί με τους Περιστεριώτες, στην αυριανή κλήρωση θα βρεθούν και οι Ηρακλής, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηρακλής επικράτησε με 1-0 (συνολικό σκορ 2-0) της Βέροιας στον αγώνα του Καυταντζογλείου, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8». Ο Απόστολος Βέλλιος ήταν και «ωραίος» και «μοιραίος» καθώς από τη μία σκόραρε το γκολ της νίκης (72΄), ενώ από την άλλη έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται αστοχώντας, στο 90΄, από τα δύο μέτρα με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα και χωρίς αντίπαλο κοντά του.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76΄ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60΄ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88΄ Πουρτουλίδης).

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76΄ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφσκι (72΄ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (79΄ Μελικιώτης).

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ Γιόχανσον, η ΑΕΚ κέρδισε τον Λεβαδειακό με 2-0 (συνολικό σκορ 3-0) στο ΟΑΚΑ. Ο Σουηδός σκόραρε το πρώτο τέρμα της ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου μέρους (44΄) και η παρουσία του ως μέσου με επιθετικές πρωτοβουλίες ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετική. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε με όμορφη εκτέλεση φάουλ λίγο πριν από το τέλος (85΄) καθάρισε τη νίκη για την Ενωση. Η ατυχία χτύπησε για ακόμη μία φορά τον Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 43΄ από τον Σιμόες. Ο Ισπανός πιθανότατα υπέστη θλάση, ωστόσο η τελική διάγνωση θα ανακοινωθεί σήμερα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70΄ Σοϊλέδης), Κορδέρο (43΄ Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76΄ Αραβίδης), Τζεμπούρ, Μπουονανότε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77΄ Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81΄ Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54΄ Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

Οπως και στο πρώτο ματς του Θεσσαλικού Κάμπου, έτσι και στην Τρίπολη ο Αστέρας επικράτησε της Λάρισας με 3-0 (συνολικό σκορ 6-0) και προκρίθηκε στους «8». Ο Στανισάβλιεβιτς στο 13΄ άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Ενα τέταρτο αργότερα ο Χαμντανί πέτυχε το 2-0, ενώ στο 85΄ ο Μάσα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78΄ Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεσβιτς (57΄ Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (70΄ Γκρόσιος).

ΛΑΡΙΣΑ: Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61΄ Χάμος), Κρητικός, Μαρουκάκης (73΄ Κάπος), Μπουντόπουλος (61΄ Χοτζάλι), Ροβίθης.

Σε παράσταση για ένα ρόλο ήταν και η χθεσινοβραδινή ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, με τον σοβαρό Ολυμπιακό να επικρατεί των Χανίων με 6-0 και να προκρίνεται στον προημιτελικό γύρο με συνολικό σκορ 10-1. Ο Μάρκο Σίλβα είχε στο αρχικό σχήμα τόσο τον Πουλίδο όσο και τον Ερνάνι, οι οποίοι προσπάθησαν να «κερδίσουν» τον Πορτογάλο τεχνικό με την παρουσία τους στο γήπεδο.

Ο Μεξικανός έψαξε το γκολ και τελικώς το πέτυχε στο 73΄, που ήταν και το πρώτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ερνάνι είχε πολλές εμπνεύσεις, αλλά και ραντεβού με την ατυχία, αφού τραυματίστηκε στο γόνατο βγάζοντας την ασίστ στο γκολ του Πουλίδο.

Καλές εντυπώσεις άφησε ξανά ο νεαρός ακραίος αμυντικός Κώστας Τσιμίκας, και ο Σάσα Ζντιέλαρ που έπαιξε στο πρώτο μέρος μαζί με τον Κασάμι και στο δεύτερο με τον Μανιάτη μπροστά από το κέντρο. Στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, ο Γιώργος Μανθάτης (στέλεχος της ομάδας νέων), που αντικατέστησε τον Ερνάνι, έδειξε καλά στοιχεία. Τα γκολ πέτυχαν οι Ζντιέλαρ (4΄), Κασάμι (11΄, 45΄), Σεμπά (36΄), Πουλίδο (73΄) και Φουστέρ (90΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μποτία, Κασάμι (46΄ Μανιάτης), Ελαμπντελαουί (46΄ Σάλιακας), Πουλίδο, Φουστέρ, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Ζντιέλας, Ερνάνι (76΄ Μανθάτης), Σεμπά.

ΧΑΝΙΑ: Πρίφτης, Παγώνης (46΄ Μπουζούκης), Καρτσάμπας, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46΄ Φυντικάκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Αλβες, Ρίκκα, Λίτα, Νύκταρης (72΄ Σάντερσον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή