Καταδικάζοντας την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό από το Λονδίνο

Καταδικάζοντας την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό από το Λονδίνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Hadhrat Mirza Masroor Ahmad, χαλίφης της Μουσουλμανικής κοινότητας των Αχμαντί, η οποία αριθμεί περίπου 20 εκατομμύρια πιστούς σε 200 χώρες, απευθύνθηκε σε ακροατήριο 900 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, καλώντας τις δυτικές κυβερνήσεις να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία να παραμείνουν στη χώρα τους και να συνεργαστούν με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε μια εκτεταμένη ομιλία,  καταδίκασε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό υπενθυμίζοντας ότι εκείνοι που κηρύττουν εκδίκηση και βία δεν ακολουθούν τις αληθινές διδασκαλίες του Ισλάμ και κάλεσε τον κόσμο των Μέσων ενημέρωσης να επικεντρώνονται λιγότερο στις τρομοκρατικές ενέργειες αυτών των μειονοτήτων.

Μίλησε επίσης με πάθος για την αυξανόμενη κρίση των προσφύγων που προέρχονται από το συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.  Αμφισβήτησε την παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι οδήγησαν μόνο σε εμφύλιο πόλεμο και μεγαλύτερη αναταραχή και άνοιξε ένα κενό «γεμάτο από εξτρεμιστικά στοιχεία» .

Στη συνέχεια υποστήριξε τη στήριξη του υφιστάμενου καθεστώτος στη Συρία, για τον τερματισμό της σύγκρουσης εκεί. Είπε: «Η προτεραιότητα δεν είναι η αλλαγή καθεστώτος για χάρη του Ασαντ. Οι δυτικές κυβερνήσεις θα πρέπει να ανοίξουν επικοινωνία με την κυβέρνηση της Συρίας».

Ο Χαλίφης προειδοποίησε μάλιστα ότι αν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν αναιρέσουν τις πολιτικές που βασίζονται σε οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη τότε τα γεγονότα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σ' ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι από χώρες όπως η Γκάνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ελλάδα, ο χαλίφης υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να εργαστούν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα τους και να εργαστούν για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

Στο συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Baitul Futuh, παρευρέθηκαν οι Βρετανοί βουλευτές Siobhain McDonagh, Jayne Ellison, Paul Scully, Stephen Hammond καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Λονδίνιυ, Zac Goldsmith ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή