ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ευδ. Φυλακούρη, Ν. Τρέσσου

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μαγειρίτσα, Σούπες, Μοσχάρι, Πρώτο Πιάτο, Συνταγές

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα  
 

Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα), κομμένο σε κύβους 2 -3 εκ.
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χυμός από 2 λεμόνια (ή όσος μας αρέσει)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 80 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά, αλατοπίπερο και νερό να το σκεπάζει κατά 2 - 3 εκ. Βράζουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Τα τελευταία 15 λεπτά, προσθέτουμε το μαρούλι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το λεμόνι και προσθέτουμε 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας.

Χτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα στο φαγητό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.  

Τι πίνουμε:  Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι, ένα Νυχτέρι, κρασιά με σώμα και ένταση.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ