Ανεργία και Volkswagen έριξαν τις αγορές

Ανεργία και Volkswagen έριξαν τις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω δυσάρεστων ειδήσεων για τη Volkswagen και την Ευρωζώνη. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει πτώση ετήσιων εσόδων έως 5%. H ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο αναμενόμενο 10,2% παρά την υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία. Επίσης, οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο από το -0,2% τον Απρίλιο. Ο γερμανικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,68%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,53% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,64%. Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,3%), ενώ το ευρώ παρουσίασε οριακή πτώση (-0,04%) στα 11,1142 δολάρια. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διολίσθαιναν έως και 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου και του Μπρεντ ενισχύθηκαν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι προτού διολισθήσουν στα 49,90 δολάρια. Αναλυτές διαβλέπουν άνοδο όσο υποχωρούν οι φόβοι για την υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές. Αύριο πραγματοποιείται η σύνοδος του ΟΠΕΚ στη Βιέννη όπου θα παρευρεθεί ο νέος υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ ακ-Φαλίχ, αλλά δεν αναμένεται καμία απόφαση που θα μεταβάλει την ημερήσια παραγωγή των κρατών-μελών του οργανισμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή