CHOPARD L.U.C XPS 1860

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεπτό, κομψό, αρρενωπό και κλασικό, το L.U.C XPS 1860 της Chopard είναι ένα ρολόι που αντέχει στο χρόνο, ένα ρολόι που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο, ένα σοφιστικέ μοντέλο για σύγχρονους gentlemen. Αποτελεί ουσιαστικά το σύγχρονο remake του πρώτου μοντέλου L.U.C από κίτρινο χρυσό που δημιούργησε πριν από 20 χρόνια ο Karl-Friedrich Scheufele στη νεοσύστατη τότε Manufacture Chopard στο Fleurier της Ελβετίας.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-1
Το πρωτότυπο L.U.C 1860 του 1996

Από το 1996 μέχρι σήμερα ο οίκος Chopard έχει προσθέσει στη φαρέτρα του μία πλειάδα μοντέλων υψηλής ωρολογοποιίας, από πολύπλοκα μηχανικά αριστουργήματα μέχρι εξαιρετικής κομψότητας κλασικά μοντέλα, όπως το L.U.C XPS 1860. Όπως και το πρωτότυπο L.U.C 1860, το νέο L.U.C XPS 1860 διακρίνεται για το σεβασμό του στην παραδοσιακή τέχνη της ωρολογοποιίας και για την ύψιστη χρονομετρική του ακρίβεια, δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν άλλωστε όλα τα μοντέλα L.U.C. Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει ο αριθμός 1860, είναι το έτος ίδρυσης του οίκου από τον Louis-Ulysse Chopard.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-2

Στο εσωτερικό κρύβεται ένα μικρό διαμάντι: ο Calibre 96.01-L, o πρώτος μηχανισμός που σχεδίασε, ανέπτυξε και παρήγαγε in-house η Chopard Manufacture πριν από 20 χρόνια. Λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και κουρδίζει αυτόματα χάρη σε έναν μικρο-ρότορα από χρυσό 22 καρατίων. Το ρολόι διαθέτει δύο βαρέλια –την περίφημη τεχνολογία Twin της Chopard–, τα οποία του εξασφαλίζουν αυτονομία ενέργειας για 65 ολόκληρες ώρες. Τέτοιο power reserve σε υπέρλεπτο ρολόι είναι αξιοσημείωτο.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-3

Ο μηχανισμός του L.U.C XPS 1860 φιλοξενείται σε μία κάσα διαμέτρου 40 mm με κοντούς, εργονομικούς βραχίονες που διασφαλίζουν την άψογη εφαρμογή το ρολογιού στον καρπό. Το πάχος της κάσας είναι μόλις 7,2 mm, γεγονός που την κατατάσσει στην κατηγορία των ultra-thin ρολογιών.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-4

Το Chopard L.U.C XPS 1860 κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: μία limited edition 250 αντιτύπων από ροζ χρυσό 18Κ, η οποία φέρει την περίφημη Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης, καθώς και μία unlimited έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-5

Στη συλλεκτική έκδοση από χρυσό, το κομψό καντράν με τα μικρά δευτερόλεπτα στο 6 είναι διακοσμημένο στο κέντρο με μία υπέροχη χειροποίητη guilloché τεχνική, σε κυματοειδές μοτίβο που ξεκινά από το λογότυπο της μάρκας, κάτω από το 12. Οι σφηνοειδείς ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες τύπου Dauphine είναι από ροζ χρυσό και αναδεικνύονται πάνω στην ασημένια πλάκα του καντράν.

CHOPARD L.U.C XPS 1860-6

Στην έκδοση από ατσάλι, δείκτες και ενδείξεις είναι σε ασημί χρώμα, και η κεντρική διακόσμηση είναι σε μοτίβο soleil, με τις ακτίνες του ήλιου να διαχέονται και πάλι από το λογότυπο κάτω από το 12. Στο 6 εμφανίζεται διακριτικά η ημερομηνία σε παράθυρο, άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρολογιού, καθώς σπανίως τα πολύ λεπτά μηχανικά ρολόγια διαθέτουν ημερομηνία. Όπως όλα τα μοντέλα L.U.C που διαθέτουν ένδειξη δευτερολέπτων, το L.U.C XPS 1860 φέρει επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, την Ελβετική αρχή πιστοποίησης χρονομέτρων. Συνδυάζεται με φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, σε καφέ χρώμα για την έκδοση από ροζ χρυσό και σε μαύρο για την έκδοση από ατσάλι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chopard Boutiques – Kassis (τηλ.: 210-3250555-6)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή