Βαρβιτσιώτης: «Που πήγαν τα λεφτά για τους πρόσφυγες κ. Μουζάλα;»

Βαρβιτσιώτης: «Που πήγαν τα λεφτά για τους πρόσφυγες κ. Μουζάλα;»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό (hot spot) Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Εκεί ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έκανε λόγο για διαβεβαιώσεις οι οποίες καταρρέουν, ενώ μίλησε και για «ευρωπαϊκά κονδύλια» που «φαίνεται ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και όχι στον σκοπό για τον οποίο διατίθενται». Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως οι κυβερνώντες είναι έκθετοι καθώς «διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Καταλήγοντας ρώτησε τον κ. Μουζάλα «που πήγαν τα λεφτά;». 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης καταρρέει – για ακόμη μια φορά – η διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος των προσφύγων.

Οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής δεν περιποιούν καμία τιμή για μια πολιτισμένη χώρα που δηλώνει αποφασισμένη και έτοιμη να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Δυστυχώς, ευρωπαϊκά κονδύλια φαίνεται ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και όχι στον σκοπό για τον οποίο διατίθενται. Και δεν είναι άλλος από την αξιοπρεπή διαβίωση των χιλιάδων προσφύγων και των μικρών παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός πέραν από ψευδόμενοι είναι και έκθετοι. Επειδή διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας αφήσουν, επομένως, τις μεταθέσεις των ευθυνών και ας απαντήσουν ευθέως στο ερώτημα που θέτουμε: Που πήγαν τα λεφτά κύριε Μουζάλα;».

Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με αντικείμενο την κατάσταση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση που επικρατεί με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία, ζητώντας τόσο την προσωπική του παρέμβαση, όσο και την παρέμβαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό και μεγάλο ρόλο στην επίλυση του προβλήματος. Οι επιλογές που έχουν γίνει αποδεικνύουν τρία πράγματα. Πρώτον, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σχεδιασμό κι αυτό φαίνεται κι από το βάρος που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Δεύτερον, ο ανθρωπισμός για τον οποίο κάποια στιγμή μιλούσαν αποδεικνύεται ότι σήμερα έχει τσαλαπατηθεί στις απάνθρωπες συνθήκες φιλοξενίας στις δομές. Τρίτον, δεν υπάρχει καμιά αίσθηση σοβαρής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για το προσφυγικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή