Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

Οικολογικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοργάνωση… φιλική προς το περιβάλλον θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Οι Ιάπωνες διοργανωτές ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να βοηθήσουν στην κατασκευή των μεταλλίων, δωρίζοντας παλιά κινητά τηλέφωνα και, γενικότερα, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να συλλέξουν τα μέταλλα που απαιτούνται. Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας θα τοποθετηθούν 2.000 ειδικά κουτιά. Οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν οκτώ τόνους μετάλλου από τους οποίους θα προκύψουν το χρυσό, το ασήμι και ο χαλκός που θα χρειαστούν για να κατασκευαστούν τα 5.000 μετάλλια.

«Κάθε μετάλλιο θα έχει τη δική του ιστορία. Οι αθλητές που θα κατακτήσουν μετάλλια στο Τόκιο θα φορέσουν στον λαιμό τους τις προσπάθειες ενός ολόκληρου έθνους. Το σχέδιο είναι τόσο ωραίο που με κάνει να θέλω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Στηρίζω την προσπάθεια», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του δεκάθλου Αστον Ιτον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή μεταλλίων. Το 30% των ασημένιων και των χάλκινων του Ρίο είχε προέλθει από την ανακύκλωση.

Με αυτόν τον τρόπο οι Ιάπωνες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή