ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt: Γκάμπριελ εναντίον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διχογνωμία στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης αποκαλύπτει η διαρροή επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ με την οποία επικρίνει τη στάση του Βερολίνου στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο Γκάμπριελ, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας σε αυτό των Εξωτερικών μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία του για τις συνομιλίες σχετικά με την οικονομική διάσωση της Ελλάδας, ζητώντας έναν εποικοδομητικότερο ρόλο εκ μέρους της Γερμανίας.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι Σοσιαλδημοκράτης, ανέφερε στο γράμμα που εστάλη τον περασμένο μήνα ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ έχουν τόσο αποκλίνουσες απόψεις ώστε η επίτευξη συμφωνίας «στην παρούσα φάση μοιάζει σχεδόν αδύνατη».

Στην ίδια επιστολή προς τη Μέρκελ, ο Γκάμπριελ προτείνει να τεθεί ως μοναδικός όρος ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για τα επόμενα τρία χρόνια. Στα μέσα Ιανουαρίου ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται από την οικονομική εφημερίδα να απαντά ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων θα προκαλούσε περαιτέρω εκκλήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στην οποία αντιτίθεται σθεναρά η Γερμανία.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ