Γαλλία – Δημοσκόπηση: H Λεπέν θα έχανε από Μακρόν και Φιγιόν στον β’ γύρο

Γαλλία – Δημοσκόπηση: H Λεπέν θα έχανε από Μακρόν και Φιγιόν στον β’ γύρο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Φρανσουά Φιγιόν και του ανεξάρτητου, Εμανουέλ Μακρόν επί της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν «βλέπει» δημοσκόπηση της Ifop Fiducial για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση προβλέπει ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, η Μαρίν Λεπέν θα προηγηθεί των δύο ανδρών με ποσοστό 24,5%, ενώ αμφότεροι οι αντίπαλοί της θα συγκεντρώσουν περίπου το 20% των ψήφων.

Εάν ο Μακρόν βρεθεί στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, αναμένεται να συγκεντρώσει σύμφωνα με την ίδια έρευνα γνώμης, το 63%, ενώ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου το 37%. Εάν ο αντίπαλός της στο δεύτερο γύρο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν, επίσης δε θα κατορθώσει να επικρατήσει, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας φέρεται να κερδίζει με 59%.

Τα ποσοστά του Φιγιόν έχουν πληγεί, ύστερα από το σκάνδαλο, που σχετίζεται με την απασχόληση της συζύγου του, Πενέλοπε σε καθήκοντα κοινοβουλευτικής βοηθού. Οι κατηγορίες θέλουν την Πενέλοπε Φιγιόν να μην έχει εργαστεί πραγματικά στη θέση με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράτυπα την αμοιβή.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.400 Γάλλοι ψηφοφόροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή