Την ενίσχυση της συνεργασίας συζήτησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Την ενίσχυση της συνεργασίας συζήτησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιριμ και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μαικ Πενς με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άνδρες συζήτησαν την «είσοδο των αμερικανοτουρκικών σχέσεων σε μια νέα εποχή», ενώ το συριακό, η προσφυγική κρίση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας  υπήρξαν βασικά σημεία στα οποία στάθηκαν οι δύο άνδρες κατά την επικοινωνία τους.

Παράλληλα, ο αμερικανός Αντιπρόεδρος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών από  αεροπορικό βομβαρδισμό  στη βόρεια Συρία.

Η εβδομάδα αυτή αποτέλεσε σημείο αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο νατοϊκών συμμάχων, καθώς είχε προηγηθεί συνομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή