ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής στον 5ο κύκλο του egg

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ρεκόρ ενδιαφέροντος υπήρξε για τον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia από το 2013. Στον 5ο κύκλο έγιναν σχεδόν 2.500 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων από την οποία θα αναδειχθούν τον Ιούνιο οι 30 ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το Πρόγραμμα με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech), το ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι τεχνολογίες και εφαρμογές πληροφορικής – internet of things, η βιοτεχνολογία, η πολιτιστική βιομηχανία, οι υπηρεσίες Υγείας, οι κατασκευές κ.ά. Οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών ήταν οι κλάδοι του τουρισμού-πολιτισμού και του FinTech, που μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας), αναδεικνύονται σε κορυφαίες επιλογές των ενδιαφερομένων του 5ου κύκλου.

Στην αύξηση των συμμετεχόντων όσο και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερομένων, εκτιμάται ότι συνέβαλαν οι αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί στα κριτήρια του 5ου κύκλου. Η επέκταση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα 49 έτη διεύρυνε τον αριθμό των ενδιαφερομένων και πλέον περίπου το 15% επί του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία 41-49 ετών. Παράλληλα, η δυνατότητα που δόθηκε για πρώτη φορά σε πολίτες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο στον 5ο κύκλο του egg, είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν αιτήσεις με κατανεμημένες, πιο δυναμικές και πιο εξωστρεφείς ομάδες, με συμμετέχοντες από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ