ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο - 62 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Φωτογραφία από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ν. Ηλεία την Τετάρτη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε από τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής στη δασική περιοχή Αργάσι - Σκοπός στο νησί της Ζακύνθου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν στο σημείο δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνεχείς ήταν οι ρίξεις νερού από τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο τύπου πετζετέλ, ενώ χερσαίες ενισχύσεις ήρθαν από την Πάτρα, τον Πύργο και τα Λεχαινά.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο και σε πολλά και μικρά μέτωπα, ενώ τόσο οι άνδρες της Πυροσβεστικής όσο και τα εναέρια μέσα που άρχισαν να επιχειρούν άμεσα, πάλευαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέχρι αργά το βράδυ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε σταβλική εγκατάσταση που βρισκόταν στην περιοχή και οικόσιτα ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ ήδη υπάρχει πρόβλημα με τις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

62 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές που έλαβαν αρχικώς διαστάσεις, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει ως εξής, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις εξής περιοχές: Κρυονέρι Αττικής, Καλίτσαινα Μεσσηνίας, Αγιος Ιωάννης Αρτέμιδας Αττικής, Θορικό Λαυρίου Αττικής και Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου Κρήτης.

Για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Κυκλάδων και στα νησιά Χίος, Σάμος, Ικαρία.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες θα πρέπει: Πρώτον, να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 και δεύτερον, να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της φωτιάς, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ