Συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν στα σπίτια τους την Τρίτη, όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς τους στο Twitter.

Και οι δύο είχαν απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Μαδούρο.

«12.27 το πρωί: η στιγμή που οι δικτάτορες απήγαγαν τον Λεοπόλδο από το σπίτι», έγραψε στο Twitter η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι. Δημοσίευσε παράλληλα και έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Λόπεζ να μεταφέρεται σε όχημα με την ένδειξη «Sebin», μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

Συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα-1

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε κατ'οίκον περιορισμό. Η σύζυγος του Λόπεζ και η κόρη του Λεντέσμα δήλωσαν ότι καθιστούν υπεύθυνο για τη μοίρα των δύο ηγετών τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις προσωπικά στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, μία ημέρα μετά την εκλογική διαδικασία για την ανασύνταξη του Συντάγματος της χώρας. Με μία μάλλον ασυνήθιστη κίνηση ενάντια σε ξένο ηγέτη, η κυβέρνηση Τραμπ πάγωσε όσα περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα απαγόρευσε σε πρόσωπα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του αμερικανικού δικαίου να πραγματοποιούν συναλλαγές με τον ίδιο. 

«Δεν με φοβίζουν. Οι απειλές και κυρώσεις της αυτοκρατορίας δεν με φοβίζουν ούτε στιγμή», είπε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση και εμφανίστηκε να αψηφά τις εντολές της αμερικανικής κυβέρνησης. «Δεν υπακούω σε εντολές της αυτοκρατορίας, ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Φέρε κι άλλες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας αποφάσισε την Κυριακή ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσει αλλαγές στο νομικό οικοδόμημα του προηγούμενου σοσιαλιστή ηγέτη, Ούγκο Τσάβες. 

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η ανασύνταξη στοχεύει στη δημιουργία θετικότερου κλίματος προς τον Μαδούρο στην Εθνοσυνέλευση, αλλά και στην καθυστέρηση των εθνικών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή