Φάμελλος: Κατά 70% περισσότερα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Φάμελλος: Κατά 70% περισσότερα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες τρεις εβδομάδες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 70% περισσότερα θα είναι στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα αστικά λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Νομού Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα 240 που κυκλοφορούσαν την ημέρα αλλαγής της Διοίκησης στον ΟΑΣΘ και ήδη έχουν φθάσει τα 320, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο ΔΣ του Οργανισμού.

«Ήταν ένας απαξιωμένος φορέας, χρεοκοπημένος λειτουργικά, πολιτικά και οικονομικά», σημείωσε ο κ. Φάμμελος, προσθέτοντας πως «το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να πετύχει το διαφορετικό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μοντέλο που προκρίνει για τον Οργανισμό».

Χαρακτηρίζοντας επίτευγμα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τον μήνα Ιούνιο και σημειώνοντας ότι μέχρι τις 5/9 θα εξοφληθούν και τον Ιούλιο, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «οι πληρωμές έγιναν και θα γίνονται με ισοτιμία». Τόνισε δε, ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ εργάζεται εντατικά, προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Τονίζεται ότι από την πλευρά του, το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κατέθεσε την πρότασή του σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια για να εξασφαλιστούν ανταλλακτικά και εξοπλισμός, ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, μίλησε για χρήση αερίου ως καυσίμου, χρήση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και αύξηση τηλεματικών σταθμών. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «δέσμευση είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς αύξηση της τιμής του εισιτηρίου». 

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή