Ο Ερντογάν ανοίγει πάλι τη στρόφιγγα

Ο Ερντογάν ανοίγει πάλι τη στρόφιγγα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα ανοίγει και πάλι ο Ερντογάν, με τις αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου από την περασμένη Κυριακή μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης να προσεγγίζουν τις 1.000.

Παρά το γεγονός ότι η Αγκυρα συντηρεί το κλίμα έντασης στο Αιγαίο, η αύξηση των ροών μεταφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου πρωτίστως σε μοχλό πίεσης προς την Ε.Ε., λόγω της δυσμενούς τροπής που έχουν λάβει οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η Τουρκία εκτιμά πως με δεδομένη την ένταση με το Βερολίνο οι συνομιλίες για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης θα καρκινοβατούν.

Επίσης, γνωρίζει ότι η Λευκωσία θα ασκήσει βέτο εάν δεν ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια για τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη. Κυρίως όμως, τον Ερντογάν ενοχλεί ότι η πλάστιγγα στους κόλπους της Ε.Ε. γέρνει υπέρ όσων προκρίνουν το «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών και την αναζήτηση μιας ειδικής εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, θέση που φέρεται να ασπάζεται και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή