Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω χιονόπτωσης – Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω χιονόπτωσης – Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και το Σάββατο τα προβλήματα στις μετακινήσεις μετά την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε την Παρασκευή πλήττοντας κυρίως τα ορεινά της χώρας. Ωστόσο, οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι ενδέχεται να παρατείνουν την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.  Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Στην Αττική συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

1. Στην περιφερειακή Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος  του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείουεως το ύψος της Λεωφόρο Διονύσου.

2. Στην Λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονυσου εως το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου.

3. Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Μάκρης από το ύψος της περιοχής της Ανατολής έως το ύψος της περιοχής του Διονύσου Επίσης, στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

4.Στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα , στη Μαλακάσα με τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα και στα Βίλια Μάνδρας. .

Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας

Ανοιχτή είναι από το πρωί η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας που είχε χτες το σοβαρό πρόβλημα από την χιονόπτωση στο Μαρτίνο.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν «διπλώσει» και με αργούς ρυθμούς αποκαταστάθηκε η ροή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, ενώ επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν χθες μέσα στα χιόνια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή του Μαρτίνου, ιδιαίτερα εκείνοι που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία, πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων συμπλήρωσαν πάνω από 7 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά γίνονται από το απόγευμα του Σαββάτου τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.

Κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα και στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος. 

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε Χαλκιδική και Πέλλα

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία. Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη – Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά). Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Πέντε αποκλεισμένες κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία

Πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο. Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα».

Σοβαρά προβλήματα σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν ακόμη προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα

Αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή του Ανω Διακοπτού, λόγω της κακοκαιρίας, περιμένοντας εκχιονιστικό μηχάνημα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, εκχιονιστικό μηχάνημα από την Κερνίτσα κατευθύνθηκε προς το 'Ανω Διακοπτό για να οδηγήσει στην συνέχεια τα αυτοκίνητα προς τα Καλάβρυτα.

Πηγή βίντεο: lamiareport.gr

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, ένα λεωφορείο με 34 επιβάτες σταμάτησε την πορεία του εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας ενώ και άλλοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν για αρκετη ώρα στο σημείο και στη συνέχεια απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε περισσότερες από 15 κοινότητες του δήμου Καλαβρύτων. Λόγω περιορισμένης ορατότητας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσον αφορά στην κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων που συνδέουν τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και το Αίγιο, όπως και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας.

Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω χιονόπτωσης – Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο-1

Πηγή φωτο: tempo24.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή