ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Παραπέμπουμε τον Τσίπρα στον προϋπολογισμό του 2018 και τα νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάρια Σπυράκη.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μένει σε νησί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν παίρνει ΕΚΑΣ, δεν αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν χρειάζεται βέβαια επίδομα θέρμανσης», ανέφερε η κ. Σπυράκη αρχικά και συνέχισε: «Αν του συνέβαινε ένα, έστω, απ’ όλα αυτά, δεν θα είχε το θράσος να ισχυριστεί σήμερα ότι η Κυβέρνησή του δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

«Τον παραπέμπουμε στον προϋπολογισμό που ψήφισε και επιβαρύνει για το 2018 τους Έλληνες με νέα μέτρα 1,9 δις ευρώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας, στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, υποστήριξε ότι η «αξιολόγηση κλείνει για πρώτη φορά, χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα».

Ποτάμι: Παραμύθια εσοδείας 2018 από τον κ. Τσίπρα

«Ο κ.Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιώδρας, σχολιάζοντας την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να δανείζεται με ανεκτά επιτόκια, κάποιου είδους στήριξη από την ΕΕ θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να απαλλαγεί από την επιτροπεία και τον έλεγχο και ο έλεγχος αυτός θα έχει πολλαπλές μορφές: Όπως σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας», πρόσθεσε και συνεχισε:

«Η χώρα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060... Για την Ελλάδα (όπως και για την Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλία) υπάρχει η εποπτεία μετά το πρόγραμμα μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων. Όσο για το ότι δεν λαμβάνεται «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», πρόκειται για μια από τις γνωστές κοροϊδίες του κ.Τσίπρα. Ήδη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ