Φάμελλος: Ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές επιλογές του Μίκη

Φάμελλος: Ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές επιλογές του Μίκη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε τη διαφωνία του με την ομιλία που εκφώνησε ο μουσικοσυνθέτης κάνοντας λόγο για μία «αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού».

«Προφανώς και δεν συμφωνώ σε καμία στιγμή του λόγου του» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Ως πολιτικό πρόσωπο δεν θέλω να τον κρίνω γιατί ποτέ δεν συμφώνησα με τις πολιτικές του επιλογές. Εξάλλου είναι γνωστό, ίσως σε όλους τους Έλληνες, το πολιτικό  βιογραφικό του Μίκη».

«Αφήνω στην άκρη τον δημιουργό και τα τραγούδια του και τις στιγμές που έχει δώσει στους αγώνες των Ελλήνων. Θέλω να πω ότι αυτά τα τραγούδια έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί αλλά οι ναζί ήταν χθες κάτω από την εξέδρα και έκαναν μετά και tweet για τον Μίκη. Έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να μην το κάνουν» συνέχισε ο κ. Φάμελλος.

Ερωτηθείς αν ο Μίκης Θεοδωράκης νομιμοποίησε τους ναζί με την παρουσία του στην πλατεία Συντάγματος απάντησε:

«Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο».

«Φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, σε πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα . Ποτέ δεν συμφώνησα μαζί του πολιτικά» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και κατέληξε:

«Είμαι απόλυτα αντίθετος με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε. Διαφωνώ απολύτως με αυτά που είπε χθες και θεωρώ ότι μπορούν να δεχθούν ταυτόχρονα και την κριτική ότι αποπροσανατολίζουν το λαό και την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας διότι αγνοεί πολλά και σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή