Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

Πάιατ: Δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά σε Ελληνες πολιτικούς για την υπόθεση Novartis, φέρεται να δήλωσε ο  πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα πάντοτε με τη Νέα Δημοκρατία, για την υπόθεση Novartis, ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». 

Η δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΝΔ της επισήμανσης του Τζέφρι Πάϊατ προκάλεσε περίπου 5 ώρες αργότερα την αντίδραση του Μαξίμου που γνωστοποίησε, μέσω πηγών, ότι σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε άλλωστε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα δήλωσε για το σκάνδαλο Novartis ότι «δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή