Καμμένος: Η συνεργασία με Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

Καμμένος: Η συνεργασία με Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έντιμη πολιτική συνεργασία η οποία σέβεται ταυτόχρονα τις «κόκκινες» γραμμές έκανε λόγο μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί τριγμών στη σχέση του με τον πρωθυπουργό. 

Αναφέροντας ότι οι δύο κύριοι στόχοι της κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση, σημείωσε:

«Γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τριβές στη σχέση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και υπογράμμισε:

«Σενάρια μπορούν να κάνουν διάφοροι. Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία».

«Οι θέσεις μας για το Σκοπιανό είναι γνωστές»

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, σε οποιαδήποτε λύση, είναι γνωστές. Από κει και πέρα η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της πΓΔΜ, για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση».

«Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και συνεννοημένοι»

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι σε όλα τα θέματα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση  και όσο και αν προσπαθεί κανείς να βρει διαφορές, θα δει ότι ο πρωθυπουργός και εγώ, σαν κυβερνητικοί εταίροι, είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και σας διαβεβαιώ πάντα απόλυτα συνεννοημένοι».

«Κατά καιρούς δηλώσεις κάποιων στελεχών μας – σε μία δημοκρατία όπου έχουμε επιτρέψει στους βουλευτές μας να σκέφτονται και να ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους σε δύο δημοκρατικά κόμματα – είναι δείγμα δημοκρατίας και όχι δείγμα ασθένειας» πρόσθεσε.

«Εχουμε δύο ομήρους στην Τουρκία»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ότι η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί όλη την Ευρώπη και τόνισε:

«Βλέπουμε ουσιαστικά από την άλλη πλευρά να υπάρχουν επεισόδια, ιδιαίτερα επικίνδυνα, όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε στα Ιμια με το σκάφος του λιμενικού, τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις του εναερίου χώρου που οδηγούν σε αναχαιτίσεις πολύ σκληρές, παράλληλα το λεκτικό το οποίο χρησιμοποιείται στην Τουρκία αλλά και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ομήρους. Αναφέρομαι στη λέξη ομήρους όπως ακριβώς είναι και η περίπτωση του αμερικανού πάστορα που βρίσκεται με ποινή ισοβίων από τις 12 Μάρτιου και μάλιστα με ειδική νομοθετική ρύθμιση, με προεδρικό διάταγμα που έβγαλε ο πρόεδρος Ερντογάν για ανταλλαγή του με τον Γκιουλέν» .

«Τέτοιου είδους ανταλλαγές οδηγούν στον ορισμό της ομηρίας. Οι Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή, για 20η μέρα, κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, και αυτό που επιζητούμε είναι ουσιαστικά να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, σε μία δικαιοσύνη μη κατευθυνόμενη. Εάν έχουν κάνει κάποια παράβαση για την είσοδο στην περιοχή της Τουρκίας θα έπρεπε να  έχουν ήδη δικαστεί ή να δικαστούν το συντομότερο δυνατόν, και να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο πιέσεως και εκβιασμού της χώρας», επεσήμανε και κατέληξε:

«Η Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα αυτό όσον αφορά τις συνομιλίες και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται από τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή