Νέες απειλές Γιλντιρίμ κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Νέες απειλές Γιλντιρίμ κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εκτόξευσε τη Μεγάλη Τρίτη ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με μέσα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Γιλντιρίμ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά, ωστόσο η Ε.Ε. εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας», ανέφερε ακόμη. «Δεν χρειαζόμαστε την Ε.Ε., αλλά οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά για το θέμα της ένταξης το συντομότερο δυνατό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Ισλαμοφοβία έχει διογκωθεί στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε σοβαρή κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή