ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διαδηλωτές σε όλον τον κόσμο «τίμησαν» την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκεντρώσεις στους δρόμους για να γιορτάσουν τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα των εργαζομένων, διεκδικώντας παράλληλα καλύτερες εργασιακές συνθήκες. 

Στην γειτονική Τουρκία, οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προχώρησαν σε «παράνομες» συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν έλειψαν οι συμπλοκές και τα επεισόδια ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει από νωρίς σήμερα την πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ. 

Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, στην πρωτεύουσα της γείτονος, Αγκυρα, αλλά και στην Σμύρνη. 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βερολίνο, Γερμανία

Ενταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά. 

Παρίσι, Γαλλία

Ένταση σημειώθηκε και στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά. Εδώ, ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί στις φλόγες έξω από ένα κατάστημα της Renault, στο πλαίσιο των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης.

Eπίσης, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και εναντίον καταστήματος των McDonald's στο κέντρο της πόλης, στο οποίο αφού πέταξαν βόμβες Μολότοφ, άρχισαν να το καταστρέφουν ολοκληρωτικά.

Μόσχα, Ρωσία

Με μπαλόνια και σημείο συνάντησης την Κόκκινη Πλατεία στην Μόσχα, συγκεντρώθηκαν οι Ρώσοι διαδηλωτές για την εργατική Πρωτομαγιά. 

Σεούλ, Νότια Κορέα

Μέλη της Κορεατικής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων συμμετέχουν σε μαζική διαδήλωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Seoul Plaza στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας. 

Ταϊπέι, Ταϊβάν

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις με βασικό αίτημα την αύξηση του μισθού τους κατά 10% αλλά και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης. 

Μανίλα, Φιλιππίνες 

Κατά την πορεία διαμαρτυρίας στις Φιλιππίνες, οι διαδηλωτές έκαψαν το ομοίωμα του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτερτ. 

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Οι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι κρατούν πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τη διαφθορά της κυβέρνησης» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εργασίας. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ταϊλάνδη απαιτούν ευημερία, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση με μια αναφορά 10 σημείων τη  βελτίωση  των συνθηκών εργασίας και διαβίωσής τους.

Πνομ Πεν, Καμπότζη

Εργαζόμενοι στην Καμπότζη  πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εργασίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας να διευκολύνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ