Διγλωσσία στους ΑΝΕΛ για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Διγλωσσία στους ΑΝΕΛ για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ σχετικά με τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ, σημειώνοντας μάλιστα, πως θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ για να επικρατήσουν οι απόψεις του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε παρέμβασή του στη Δημόσια Τηλεόραση, υποστήριξε ότι οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι «διακριτοί», ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός Kράτους – Εκκλησίας».

Επισήμανε, μάλιστα, πως θα δώσει τη δική του μάχη, έτσι ώστε να επικρατήσουν οι απόψεις του στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται «ζωηρή συζήτηση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, με επίσημη τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε: «Οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές. Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς».

«Πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της» προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας «τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

Κυρίτσης: Ο διαχωρισμός θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τοποθέτησή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης κινήθηκε στην ίδια γραμμή, τονίζοντας ωστόσο, πως με αυτή την κίνηση πρόκειται να συσπειρωθεί και μεγάλο μέρος του κόμματός του. «Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα πως μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή