ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Θρίλερ χωρίς τέλος για τους 13 εγκλωβισμένους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ταϊλάνδη

Ο κυβέρνησης της επαρχίας Tσιανγκ Ράι σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να ξεκινήσει απόψε η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που βρίσκονται παγιδευμένα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη.

Oπως ανέφερε, θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν οι συνθήκες και αν το ρίσκο είναι το μικρότερο δυνατό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα παιδιά δεν είναι ακόμη έτοιμα για να συμμετάσχουν στην κατάδυση. 

Νωρίτερα, επικαλούμενο μαρτυρία ενός εκ των δυτών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, του Μπεν Ρέιαμεντς, το βελγικό HLN είχε μεταδώσει ότι τα σωστικά συνεργεία θα ξεκινούσαν απόψε την επιχείρηση, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. 

Μάλιστα, ένας εκ των ανταποκριτών του Guardian στην περιοχή, έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος ο Ρέιαμεντς διέψευσε τις πληροφορίες του βελγικού μέσου. 

Πάντως, νωρίτερα σήμερα, οι αρχές έκαναν για πρώτη φορά λόγο για «περιορισμένο χρόνο».

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ