ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μουντιάλ 2018

Με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας να επιστρέφουν σήμερα τροπαιούχοι στην πατρίδα τους, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας RATP, ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν τους.

Ενας από αυτούς, ο Notre Dame des Champs, θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο Δικός μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) προς τιμήν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Ντεσάμπ είναι ένας από τους μόλις τρεις άνδρες στην ιστορία της διοργάνωσης που σηκώνουν το τρόπαιο υπό αυτή την ιδιότητα, ενώ το έχει σηκώσει ως παίκτης στο Μουντιάλ του 1998.

Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Λορίς από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγκό Λορίς, ενώ ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε «Bercy les Bleus» (όπου «Les Bleus» αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας).

Ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ μετονομάζεται σε «On a 2 Étoiles», αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα «Έχουμε δύο αστέρια (etoiles)» - ένα αστέρι για κάθε νίκη σε Μουντιάλ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ