Προβλημάτισε ξανά ο Ολυμπιακός

Προβλημάτισε ξανά ο Ολυμπιακός

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός χθες το βράδυ στο Ούντεν. Η ήττα με 4-0 από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν δεν αποκαλύπτει όλα όσα διαδραματίστηκαν για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Διότι το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε εξαιρετικά για μία ώρα απέναντι στην επικίνδυνη στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, Αϊντχόφεν. Είχε μάλιστα και τις ευκαιρίες του για να προηγηθεί, με σημαντικότερη όλων την κεφαλιά στο δοκάρι από τον Βούκοβιτς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλά στιγμές αδράνειας και ατομικά λάθη οδήγησαν σε μία ακόμη βαριά ήττα, καθώς το περασμένο Σάββατο είχε χάσει και από την Γκενκ με 4-0 στη «Λούμινους Αρένα».

Πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο. Να σημειωθεί πως και ο Μαρτίνς φόρεσε μαύρο περιβραχιόνιο. Επιπλέον, μεσίστια κυμάτιζε η ελληνική σημαία στο κατάμεστο από 4.000 θεατές γήπεδο του Ούντεν, όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 100 Ελληνες.

Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στο αρχικό σχήμα τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία, τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα στα δύο άκρα της άμυνας, τους Μιράντα, Βούκοβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Καμαρά, Μπουχαλάκη αμυντικούς μέσους, τους Βρουσάι, Ποντένσε σε ρόλο εξτρέμ, επιτελικό μέσο τον Φορτούνη και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Με τις αλλαγές του Μαρτίνς μετά το 60΄, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Ατομικά λάθη στην άμυνα στοίχισαν και η Αϊντχόφεν με τέσσερις τελικές προσπάθειες πέτυχε ισάριθμα τέρματα. Στο 68΄, λάθος του Ποντένσε, έκλεψε την μπάλα ο Περέιρο, με ωραία σέντρα βρήκε τον αρχηγό του, τον Ντε Γιονγκ που άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντε Γιονγκ με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 76΄ με κεφαλιά του Σβάαμπ έγινε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με γκολ του Μάλεν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαρτίνς συμφώνησε πως η ομάδα του στάθηκε εξαιρετικά για μία ώρα αγώνα, προσθέτοντας πως θα πρέπει να μειωθούν τα ατομικά λάθη.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζοέτ, Ντούμφρις (44΄ Τέζε), Λουκάσεν, Φιργκέβερ (61΄ Μπερέν), Ανχελίνο, Χέντριξ (46΄ Σβάαμπ), Ροζάριο, Περέιρο, Μάλεν, Ντε Γιονγκ, Μπέργκβαϊν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί (84΄ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69΄ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά (77΄ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70΄ Χατζησαφί), Φορτούνης (69΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε (69΄ Πάρντο), Βρουσάι (62΄ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (61΄ Ανσαριφάρντ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή