ΠΑΟΚ: Και τώρα η Σπαρτάκ Μόσχας

ΠΑΟΚ: Και τώρα η Σπαρτάκ Μόσχας

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδεικνύοντας τη σαφή ανωτερότητά του, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην Ελβετία, όπου επικράτησε με 3-0 της Βασιλείας και προκρίθηκε στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας.

Η ελβετική ομάδα δεν κατάφερε καν να αγχώσει τον «Δικέφαλο», ο οποίος πάτησε πόδι από το πρώτο λεπτό στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ και δεν άφησε τη Βασιλεία σε κανένα σημείο να υψώσει το ανάστημά της. Προτού καν προλάβουν οι Ελβετοί να εφαρμόσουν το όποιο σχέδιό τους κόντρα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήρθε το πρώτο χτύπημα από τους παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού. Κόρνερ του Πέλκα στο 7΄, κεφαλιά του Βαρέλα και 1-0. Τόσο απλά για μία ομάδα που στην Τούμπα κατάφερε να αγχωθεί μόνη της, με εκείνη την ισχνή νίκη με 2-1.

Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι και οι παίκτες του Αλεξάνταρ Φράι δεν είχαν τρόπο να αλλάξουν τη μοίρα τους. Προσπαθούσαν ανορθόδοξα και όποτε χρειάστηκε βρήκαν τον Πασχαλάκη «κέρβερο» μπροστά τους, αλλά και σε ρόλο… οργανωτή. Στο 52΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με ένα δυνατό βολέ, έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Πρίγιοβιτς και αυτός με τη γνωστή ψυχραιμία του έκανε το 2-0. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού πλέον η Βασιλεία που μετά βίας πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή, χρειαζόταν τέσσερα γκολ για να προκριθεί. Τέτοιου είδος θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα, όπως κάθε μέρα δεν μπαίνουν και γκολ σαν αυτό του Ελ Καντουρί στο 60΄. Ο Πέλκας ελίχθηκε εξαιρετικά από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή άφησε στον Ελ Καντουρί και αυτός με ένα μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

Τα τρία γκολ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του «Δικεφάλου», όμως παρά τα όμορφα τέρματα και την πάρα πολύ καλή εμφάνιση, το γεγονός του αγώνα σημειώθηκε στο 83΄. Ηταν η στιγμή που έπειτα από εκτέλεση φάουλ των Ελβετών, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Φαν Βολφσβίνκελ, κατευθύνθηκε στα δίχτυα, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από τη μία γωνία της εστίας πετάχτηκε στην άλλη και με φοβερή απόκρουση κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Στις καθυστερήσεις, σε φάση διαρκείας και έπειτα από πολλές κόντρες, ο Πρίγιοβιτς σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε, στερώντας και ένα τέταρτο γκολ.

«Είχαμε δύο αποτελέσματα, αλλά ήρθαμε να κερδίσουμε και το δείξαμε από την αρχή», τόνισε ο άτυχος της χθεσινής αναμέτρησης Αντελίνο Βιεϊρίνια, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και συνέχισε: «Εχουμε τώρα το επόμενο ματς. Τώρα χρειάζεται ξεκούραση. Ο στόχος παραμένει να πάμε στους ομίλους, το είπαμε από την αρχή. Η Σπαρτάκ είναι μια δύσκολη ομάδα, αλλά και εμείς κόντρα στη Βασιλεία δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αρκεί τώρα να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για τα επόμενα παιχνίδια». Ο Πορτογάλος στη διάρκεια της προθέρμανσης, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα του αριστερού ισχίου και τη θέση του στην 11άδα πήρε ο Χατσερίντι. Ο Κρέσπο αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ομλιν, Βίντμερ, Τζούμαρτ, Σούχι, Μπαλάντα, Σέρεϊ Ντιέ, Τζούφι, Μπούα, Καλουλού (84΄ Ομπερλίν), Στόκερ (46΄ Κάμπο), Αγιέτι (73΄ Φαν Βολφσβίνκελ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (82΄ Σάκχοβ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74΄ Ζαμπά), Πέλκας (85΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

• Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχε προηγηθεί το 7-0 επί της Λοκομοτίβ στην Τιφλίδα το 1999, για το τότε Κύπελλο UEFA. Με 3-0 είχε επικρατήσει μακριά από την Τούμπα το 2003 στη Νορβηγία επί της Λιν και το 2016 επί της Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία.

• Αναταραχή επικράτησε για λίγη ώρα στη Βασιλεία μπροστά στο ξενοδοχείο όπου άνθρωποι του ΠΑΟΚ διέθεταν εισιτήρια σε Ελληνες φιλάθλους. Κάποιοι οπαδοί των Ελβετών πέταξαν αντικείμενα προς την πλευρά των Ελλήνων, γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από τους οπαδούς του  «Δικεφάλου».

• Ο Μαρσέλ Κόλερ θα είναι ο νέος τεχνικός της Βασιλείας. Ο 57χρονος Ελβετός προπονητής είχε εργαστεί από το 2011 μέχρι το 2017 στην Εθνική Αυστρίας, ενώ παλαιότερα είχε δουλέψει σε Σεντ Γκάλεν, Γκρασχόπερς, Κολωνία και Μπόχουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή