Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήρξε καινοτόμος και οραματιστής, συνέβαλε στην ανανέωση της γαλλικής μαγειρικής παράδοσης, ενέπνευσε σεφ όπως ο Γκόρντον Ράμσεϊ και ο Ερίκ Ριπέρ, διηύθυνε εστιατόρια από το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο και το Λας Βέγκας, κέρδισε σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους και τρία αστέρια Μισελέν, ανακηρύχθηκε «σεφ του αιώνα». Ο Γάλλος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν (φωτ.) άφησε χθες στη Γενεύη την τελευταία του πνοή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ηταν 73 ετών. Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, αυτός ο πρωτοπόρος της κουζίνας παραδέχθηκε ότι «όσο μεγαλώνω τόσο συνειδητοποιώ πως όσο πιο απλό είναι ένα πιάτο τόσο πιο εξαιρετικό μπορεί να είναι».

(…) Η φωτογράφος Αν Ρέι συνάντησε για πρώτη φορά τον σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακουίν το 1996, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Givenchy. Εγιναν φίλοι και στα επόμενα 13 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την αυτοκτονία του «τρομερού παιδιού» της υψηλής ραπτικής, η Ρέι τον ακολουθούσε παντού. Από αυτή τη στενή σχέση προέκυψαν 5.000 φωτογραφίες, και μια επιλογή τους αποτελεί η έκθεση «The Unfinished-Lee McQueen» που παρουσιάζεται τώρα στο φεστιβάλ της Αρλ.

(…) Μπορεί να μην εγκαταλείπει απολύτως τον χώρο του κινηματογράφου ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να σκηνοθετεί ταινίες, αλλά σκοπεύει να πάψει να εμφανίζεται ως ηθοποιός έπειτα από περίπου 60 χρόνια στο σινεμά. «Το κάνω από τα 21 μου», είπε, «και αυτό φτάνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή